Kort om hvalpegården​

Velkommen til min hjemmeside - Jeg hedder Rikke Bundgaard og etablerede Hvalpegården d. 1/1-2014.

Jeg er født i Aalborg, men har boet i Rødovre og Herlev gennem 18 år, kom tilbage i 1999, så jeg taler hverken helt jysk eller helt københavnsk. Jeg har tidligere arbejdet på plejehjem som Sosu i 13 år - er vokset op med brugshunde, som bla. kræver meget mental stimulering, så som søge spor, gå på jagt og rigtig meget motion. Derfor faldt det naturligt at anskaffe 2 store hunde, da vi i 2006 overtog gården. Den ene ( Rocky) var en blanding af Schæfer/Rottweiler, de er desværre ikke er i blandt os mere. Og den anden

( Laika ) var en blanding af Alaska Malemut/ labrador / broholmer.

De var de mest intelligente og kærligste hunde, uden en eneste sygedag.

Da min kæreste og jeg mødte en Shih Tzu første gang i 2012, faldt vi øjeblikkeligt for racen. Dens kærlige, selskabelige, sjove, magelige og hengivne væsen var lige noget for os og vores 4 børn.  Og da et af vores børn har allergi over for bla. hund, var det en win win situation, for så kunne han også hygge, nusse og lege med hunden. 

Siden er 1 Shih Tzu blevet til flere og andre racer inden for selskabs kategorien.

Gennem vores erfaring med vores 2 store blandings hunde og nøje gennemlæsning af udlandets viden om blanding af specifikke selskabs racer, er vi  begyndt at avle disse racer, helt konkret, for at fremavle mere sundhed og stadig beholde deres fantastiske temperament. 

Der er dog en del pels pleje med disse racer, men hvis man vælger at holde dem i kort, fx i bamse frisure, gør det hverdagen meget nemmere og så skal det lige tilføjes at de fleste ikke har fælde perioder, hvor bukser, møbler og gulvet flyder med hår.


For os er det vigtigt at både forældrene og hvalpene  får masser af tryghed og omsorg, bliver socialiseret og præget af bla. hjemmets lyde og indretning, samt at de har den daglige kontakt omkring familien. Derfor bruger vi meget tid på, specielt hvalpene, at de lære så meget som muligt, for at blive mentalt klar til at møde den store verden. Hvalpene bliver vasket efter behov, får ordnet negle og lære føntørreren at kende, inden de flytter hjemmefra.​

Hvalpene kommer ud og lege i haven, når vejret tillader det.​ Så de kan snuse /dufte  - gå på opdagelse, løbe lidt krudt af og lære at det er der man besørger fremover.

Når hvalpene er 8 uger, må de flytte hjemmefra og der vil de være dyrlægetjekket, fået id-chip med temperaturmåling, 3 x ormekur og den første vaccine ( stor vaccine pakke), ligeledes bliver de registeret i Dansk Hunderegister. Mht. GPDR, kan det oplyses at vi opbevarer det udfyldte hundekort i max 1 mdr., samt købsaftale og faktura i et aflåst skab i max 5 år, da jeg er underlagt Fødevarestyrelsen og Skat, som erhvervsdrivende. Derefter bliver det makuleret.

Når hvalpen flytter hjemmefra, får de deres sundhedsbog, som er udfyldt af dyrlægen, faktura - købsaftale - grundig vejledning i pelspleje - pasningsvejledning og 1 pose kvalitets foder. Vi anbefaler alle hvalpekøbere, at anskaffe sig hvalpepakken med fx læse materiale fra Dyrefondet.

Som hvalpekøber hos os, er man altid velkommen til at ringe, hvis man har brug for mere rådgivning/vejledning omkring hvalpen, end den givende ved afhentning af hvalpen. Der findes ikke dumme spørgsmål. 

DCH tilbyder GRATIS adfærdshjælp/ rådgivning i eget hjem. Man skal blot kontakte den afd. der er tættest på  ens bopæl og betale for x antal kørte km. www.dch-danmark.dk

Vi anbefaler ligeledes at man melder sig til et hvalpekursus. Det er super godt for både jer og jeres nye bedste ven.

Der er altid 2 års reklamationsret i følge købeloven, hvis det skulle vise sig at være en medfødt eller arvelig skjult sundheds fejl på hvalpen. 

NB! Ved tilbagekøb eller annullering, udbetales halvdelen af købspris. Hund uden store adfærdsproblemer - sundheds bog, registrerings attest fra Dansk Hunderegister og købsaftale afleveres samtidig.

Dette tilbud er noget Hvalpegården vurderer gang til gang, da det kommer an på kapaciteten i kennelen pga. Hvalpegården kun har tilladelse til et bestemt antal hunde i følge Fødevarestyrelsen.  

Der er ikke returret på dyr ifølge købeloven.

Hvalpegården opdrætter racerne  SHIHTON - MALTIPOO  - HAVAPOO  - SHIHPOO  - POOTON - BOOMER  - BICHON HAVANAIS  - HAVAZU OG HAVATON.


De er allergivenlige selskabshunde, som er sjove, elskelige, hengivne, legesyge, elsker alle omkring sig, specielt børn,  ikke ret motionskrævende og meget nemme at opdrage. Der er dog en hel del pelspleje ved disse racer.
Alle avlshunde er testet for Patella Luxation ( løse knæled ) og alle Shih tzuér er testet for Renal Dysplasia (arvelig nyresygdom). Puddelerne er Gen-testet FRI for øjensygdomme.  Derudover er alle vores avlshunde gennem vaccineret og hvalpene er dermed godt beskyttet.


Jeg ...

  • har minimum 2 årlige kontrolbesøg af tilsynsførende dyrlæge
  • har Hundeholderuddannelsen
  • er godkendt af og har kontrol af embedsdyrlæge fra Fødevarestyrelsen ( smiley ordning )

Har du spørgsmål, ring da venligst.

- bedste hilsner Rikke​

                                                                     Hvalpegården v/Rikke Bundgaard | Svenstrupholm 40, 9230 Svenstrup J